رینوپلاستی و تاثیر آن بر انواع مختلف بینی

اگرچه رینوپلاستی اغلب اوقات با اصلاحات ظاهری بینی مرتبط است، اما این عمل جراحی را میتوان برای بهبود عملکرد بینی نیز انجام داد. مشکلات تنفسی معمولاً از انحراف تیغهی بینی یا عیوب ساختاری (اسکلتی) دیگری در بینی ناشی میشوند. تیغهی بینی، یک غضروف است که در بین دو حفرهی بینی قرار دارد. یک تغییر شکل جزئی که از یک صدمه یا به طور طبیعی ایجاد شده است، میتواند منجر به بروز مشکلاتی همیشگی در عملکرد بینی گردد. علائم بروز این مشکلات شامل گرفتگی بینی، عفونت سینوسی، سردرد، خونریزی بینی و مشکلاتی در خواب میباشد.
بهبودی بعد از عمل زیبایی بینی گوشتی و استخوانی چگونه است؟
اکثر بیماران در چند روز اول بعد از عمل جراحی بینیشان تا حدودی احساس ناراحتی دارند، البته منظور از این ناراحتی درد نیست. ممکن است در این مدت احساس گرفتگی بینی یا سردرد کنید اما این عوارض خیلی سریع برطرف خواهند شد. بسیاری از افراد تنها بعد از چند روز احساس خوبی پیدا کرده اما تأثیراتی از این عمل همچنان در ظاهرشان مشهود است، تأثیراتی همچون کبودی و ورم که برای یک یا دو هفته ادامه خواهد داشت. برخی افراد ترجیح میدهند که در طی این مدت، کارشان را در خانه انجام دهند. بعد از چند هفته، بخش عمدهای از ورم و همهی کبودی باید از بین برود. ممکن است تا یک سال، نشانههایی از ورم همچنان در صورت وجود داشته باشد، اما کسی متوجه آن نخواهد شد. طبق آمار اکثر بیماران روند بهبودیشان را به طور خوشایند و رضایت بخش سپری میکنند.
آیا برای انجام عمل زیبایی بینی محدودیت سنی وجود دارد؟
اغلب اوقات نوجوانان دربارهی انجام عمل رینوپلاستی برای تغییر سایز و فرم بینیشان سؤال میکنند، خصوصاً اگر از فرم بینی خود ناراضی باشند و آنها را آزار دهد. اگر این عمل بنا بر دلایل زیبایی انجام شود (هیچ مشکلی در رابطه با تنفس در فرد وجود نداشته باشد) بهترین کار این است که این عمل تا زمانی که بینی به رشد کامل خود برسد به تعویق انداخته شود. این زمان معمولاً برای دخترها در حدود سن ۱۶ سالگی و برای پسرها در حدود سن 17 یا 18 سالگی است. همچنین این نکته حائز اهمیت است که بیماران خیلی جوان، پیش از اقدام به هر گونه عمل پلاستیک و زیبایی، باید از لحاظ احساسی به بلوغ رسیده باشند. متخصصین زیبایی معمولاً این موضوع را با بیماران جوان و والدینشان در میان میگذارند. برای بیماران بزرگسال و سنین بالاتر هیچ محدودیت سنی وجود ندارد، اگرچه درصد اقدام به عمل زیبایی بینی در بین مردان و زنان بالاتر از سن ۴۰ سال پایینتر است. البته برخی بیماران به خاطر نگرانیهایی که در رابطه با بالا رفتن سنشان (مانند افتادگی بینی) دارند، در واقع در سنین بالاتر اقدام به عمل جراحی بینی میکنند.